Nieuwe top nieuwe kansen
Follow the Leaders op 18 juni naar de G8 in Keulen

18 juni is door Reclaim The Streets opgeroepen tot een wereldwijde actiedag bij financiële centra. In tientallen landen is aan deze oproep gehoor gegeven. Lange tijd leek het alsof de RTS oproep in Nederland geen gehoor zou vinden maar op de valreep heeft een klupje mensen het initiatief genomen tot het organiseren van een actie (tussen 12 en 13 uur) bij het Beursgebouw in Amsterdam. Later die middag begint in Amsterdam een gratis treinactie naar Keulen alwaar een aantal acties op het programma staan tegen de bijeenkomst van de 7 rijkste industrielanden + Rusland, beter bekend als de G8. Er is gekozen voor een gratis treinactie om verschillende redenen. Als eerste willen we graag naar de bijeenkomst van de acht meest goddelijke landen toe om ze te bedanken voor al het moois dat ze voor het leven op aarde betekenen. In het bijzonder geven we met de gratis treinactie blijk van ons diepe respect voor de manier waarop de 8 wereldlijke voorgangers met sociale en publieke voorzieningen, zoals het openba ar vervoer, omgaan. Boven alles is het natuurlijk ook heel avontuurlijk en gezellig om je groepsgewijs te verplaatsen naar de demonstraties en acties tegen de G8. De gezamenlijke terugreisactie is op zaterdag 19 mei. Meer informatie hierover krijg je in de trein.

Vertrektijd Vrijdag 18 juni
vanaf Amsterdam CS17:55verzamelen bij het trefpunt om 17:25
vanaf Utrecht CS18:30verzamelen 17:45 bij de ingang van Hoog Catherijne-vredenburg
vanaf Arnhem CS19:04verzamelen in de stationshal om 18:00

De terugreis is op zaterdag 19 juni, na de anti G8-demonstratie. De precieze terugreistijd krijg je op de heenreis te horen. Er is een actiekamp in Keulen waar kan worden overnacht hiervoor heb je een slaapzak en eventueel tentje nodig maar mogelijk wordt er een grote slaaptent geregeld.

Identificatieplicht
Ook bleek uit de laatste gratis treinactie dat niet iedereen op de hoogte is van het feit dat er in Duitsland legitimatieplicht is. Wanneer je opgepakt wordt zonder paspoort kan men dus extra moeilijk gaan doen.

Op het moment dat dit geschreven wordt is nog niet duidelijk of het Collectief Zonder Geld aan de grens wil meewerken aan paspoortcontroles of dat er principieel zal worden geweigerd. Dit hangt mogelijk ook af van het aantal gratis treinreizigers...

Respecteer het NS personeel
Deze actie is niet gericht tegen het NS personeel. Respekteer hun positie en begrijp dat ze misschien niet allemaal even positief zullen reageren op deze actie. Ga met hun in diskussie - hun baas zal dit hun juist afraden - over de privatisering van het openbaar vervoer en moedig hun aan in opstand te komen tegen de NS. Vaak zullen ze het niet eens zijn met het doel of de vorm van de actie en verkeren ze in een lastig parket wanneer je bedenkt dat het niet controleren 'werk-weigeren' betekent en d at dit hun ontslag kan opleveren.

Houd het leuk
Het zou leuk zijn wanneer het op deze manier gezamenlijk reizen naar Keulen een feestelijk gebeuren is en dat het een radicale positieve kracht uitstraalt. Je begrijpt dat de overheid en NS niets liever doet dan ons criminaliseren en marginaliseren en het is aan ons om het hoofd koel te houden en niet op hun provocaties in te gaan. Geef daarnaast ook geen excuus om in te grijpen door iets aan het interieur te veranderen of betalende passagiers (sommigen hebben plaatsen gereserveerd) lastig te vallen met onz e aanwezigheid.

Boetes
Wanneer je onverhoopt een boete mocht krijgen stuur dan een kopie op naar het ICZG. We zullen je dan middels directe actie helpen deze kwijtgescholden te krijgen.

Internationale gratis treinacties
Behalve Nederland hebben in Italië, Frankrijk België en Engeland mensen zich georganiseerd om gratis vervoer te eisen naar de G8 bijeenkomst in Keulen. Want wanneer zij zich gratis kunnen verplaatsen in privéjets en limousines hebben wij toch zeker wel recht op een gratis trein om tegen hen te kunnen demonstreren?!

Voor informatie over de vertrektijd en opstapplaatsen kun je contact opnemen met het Collectief Zonder Geld p/a:

Postbus 2228, 2301 CE in Leiden.
email:geengeld@squat.net>

TerugTerug naar index